marți, 18 noiembrie 2014

PREZENTARE

Proiectul „Împletind tradiţia cu inovaţia, implementăm calitatea europeană în școală”  se va derula pe parcursul a doi ani și are ca obiectiv  formarea a 21 de cadrelor didactice și militare prin intermediul programului Erasmus+ în domeniul utilizării noilor tehnologii, managementului clasei și a activităților educative, consilierii și orientării socio-profesionale a elevilor și managementul proiectelor europene.
Prin formarea  profesională , pe plan internațional, cadrelor didactice și militare  își vor îmbunătății competențelor lingvistice și vor avea acces la cele mai noi descoperiri și metode didactice din domeniul lor. Beneficiile se vor simți și la nivelul instituției prin obţinerea recunoaşterii internaţionale,  prin creșterea gradului de implementare a dimensiunii europene în educație, precum și  prin angrenarea unui număr cât mai mare de elevi şi cadre didactice în activităţile de cooperare pe  platforma e­Twinning .
Cursurile de formare vor fi selectate în concordanță cu Planul European de Dezvoltare al instituției precum și în acord cu nevoile de formare ale celor 16 cadre didactice și cinci cadre militare ce vor participa la aceste activități de formare.
Acesta este cel de-al treilea proiect european pe care colegiul militar alvbaiulian îl va derula anul viitor școlar, când proiectele Comenius:„ Mens Sana in Corpore Sano, Let´s Find the Balance” și  ”Trois langues , deux cultures une même famille latine” vor intra în ultimul an de desfășuare.

Uniunea Europeană a introdus în acest an programul Erasmus +, noul  program înglobează vechiul Program de învațare pe tot parcursul vieții și aduce unele noutăți în ceea ce privește modul de aplicare cât și țintele strategice. Erasmus + își propune dublarea numărului de elevi, studenți, profesori, ucenici, animatori pentru tineret, etc. care primesc granturi pentru valorificarea unor oportunități de studiu care să le consolideze competențele sau pentru activități de formare și voluntariat în străinătate, care va ajunge astfel la 5 milioane în perioada 2014-2020. Peste două treimi din bugetul propus de 19 miliarde EUR al programului ar sprijini schimburile individuale în străinătate, iar restul ar urma să fie alocat pentru proiecte axate pe cooperare în scopul inovării, pe reformarea politicilor și pe schimbul de bune practici. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu